Skorstensrenoveringar

Skorstenar består av rökkanaler som efter slitage vittrar sönder och det i sin tur kan resultera i att röken läcker ut till andra kringliggande kanaler. Röken kan också läcka ut i ditt hem. Efter kundbesöket väljer vi ut lämpligast metod för att täta er kanal.

Har du som kund frågor eller funderingar kring renoveringen och det jobbet vi utför är du varmt välkommen att kontakta oss så ska vi göra vårt yttersta för att hjälpa dig på bästa sätt.

Glidgjutning

Murade skorstenar slits med tiden och till slut är inte rökkanalen tät längre. Genom glidgjutning med skorstensfolkets keramiska tätningsmassa återställs och renoveras den murade skorstenen snabbt och effektivt. Rökkanalerna rengörs noggrant, och därefter appliceras ett fiberarmerat keramiskt bruk. Resultatet blir en skorsten med rök- och gastäta väggar. Den keramiska tätningsmassan bildar en tunn och slät kanalvägg som gör att kanalerna nästan helt kan behållas. Draget förbättras väsentligt samtidigt som smuts- och sotavlagringarna minskar.

Skorstenstätning med insatsrör av metall

Metoden rostfria flexibla metallrör innebär att böjbara stålrör används som skorstensrör. Installationen tar inte mer än en dag och du kan börja elda omgående.
SkorstensFolkets rostfria flexibla metallrör– SFS Flex – är tillverkade i rostfritt, syrafast stål och monteras i den befintliga rökkanalen

Kontakta oss

Ny Skorsten

Är du på jakt efter ny skorsten? Vi installerar både stålskorstenar och isokern!

Stålskorstenar

En stålskorsten består av moduler som sätts ihop. Detta är en beprövad och tillförlitlig montering som ger dig och din familj en läckagefri och säker skorsten. Det finns många olika modeller på marknaden. Du kan själv vara med och påverka utseendet om du vill ha en svart, vit, blank eller grå skorsten. Ovan tak kan ni välja mellan rund eller klassisk rektangulär. 

Murad blockskorsten

En murad blockskorsten passar alla slags eldstäder – och du kan ansluta flera eldstäder till samma skorsten. Eldstäderna kan till och med vara lokaliserade till olika våningsplan. Grunden till SkorstensFolkets murade skorstenar är block av pimpsten. Blocken sammanfogas till skorstenar som har lång livslängd och hög säkerhet. Med en murad blockskorsten sover du gott om natten. Pimpsten är en ren naturprodukt som effektivt isolerar värmen och förhindrar att giftiga gaser läcker in i din bostad.